readers

Thursday, March 15, 2012

Harga produk Herbalife naik 2.5% mulai April 2012.

Bismillah..

Hari tu punyalah aku berazam nak double blog update kan sempena nak menyahut cakap GM Herbalife, K.R.Sidhar "double the activity!" Alaaaa belum berjaya lagi. Jadual sibuk sangat. Tengah berusaha ni nak bahagikan masa.. Alhamdulillah abang banyak ringankan kerja aku. Kecuali bab memasak memang dia fail. Hikhik. Aku pulak memang dari kecik di sogok dgn ayat2 tipikal orang melayu "perempuan kena pandai masak." okay sebenarnya kalau takde chalet ayah aku tu pun memang harapan lah aku nak pandai masak kan. Siap dulu tiap2 kali aku masak mesti abah cakap ini kurang itu kurang bla bla bla. So well Alhamdulillah skrg ni takde lah pandai masak sangat tp buat kenyang perut tu cukuplah kan. :)

Hari ni kecoh gila sebab dapat email dari Herbalife cakap harga semua product inner dan outer (meaning to say semua lah tu kan) akan naik harga by 2.5%! Ada yg rasa itu bad news. Ada yg tak kisah pun.

"Alaaa kalau 2.5% baru berapa ringgit kan?"

Oh well kalau you masih nak stick tu harga yg sama , contoh 25% yes you might think that harga tu takdelah bg effect sgt pun. Tapi for those yg nak naikkan discount tu dari 25% ke 35%, 35% ke 42%, 42% ke 50% , kenaikan harga ani memang akan bagi impak yg besar.

"Alaaa nanti kalau customer taknak beli dah sebab naik harga camne?"

Oh well jangan cepat melatah. Ini bukan pertama kali harga product herbalife naik harga. Ini tahun ke empat aku dlm herbalife, masuk april ni aku dah 3 kali lalui harga produk herbalife naik. Tapi sales Herbalife tetap meningkat setiap tahun. Alaaa baru berapa ringit kan? :p

Herbalife shake adalah makanan gantian yg sedap, sihat, rendah kalori. Harga beras naik harga, korang tetap akan beli beras kan? Same goes to this amazing shakes. If you believe in the products, kau takkan risau pun kalau harga nak naik.

"Nak makan shake sendiri pun dah mahal lepas ni?"

Siapa suruh kau tak 50%? Hahaha. Kalau untuk makan sendiri pun naik harga, susah nak beli, apa yg kau kena buat? Jimatkan kuantiti shake per serving? Jimatkan makan nasi sebab nak beli shake? Beli shake jelah lepas ni, shake je pun yg paling penting kan.. Jimat sikit.

*pengsan!"

Kenapa kita kena jimatkan makanan kalau kita boleh berkerja kuat sikit untuk dapatkan lebih income? *think twice*

So, tak payah nak fikir nak jimatkan shake, jimatkan perbelanjaan makanan, cut off product2 lain! Kerja lebih kuat. Dapat lebih pendapatan. Beli shake macam biasa atau lebih banyak! Make sense?

Dont think too much Herbalife do this, why Herbalife do that, but think more on how to improve yourself and work more!

Kepada semua customer saya, siapa yg nak Re-order products, take this opportunity to buy products in stocks sebelum harga naik. :)




No comments: